Bună ziua,
Avem onoarea să vă invităm, cu drag la ultimul Transilvanian Brunch din 2010 care are loc în gara mocăniţei din Agnita în data de 25 septembrie (sâmbătă) şi ne-am bucura foarte mult dacă ne puteţi onora cu prezenţa!

Vă rugăm să vă confirmaţi prezenţa prin e-mail la adresa: transilvanian.brunch@gal-mh.eu sau la telefon 0740 959 389. Rezervarea reprezintă un fel de asigurare orientativă pentru localnicii care pregătesc evenimentul.

DOUĂ VAGOANE
Proiect artistic audio - vizual.
Video, sunet, diverse intervenţii vizuale: Saşa-Liviu Stoianovici + invitaţi de seamă
Curator: Radu Rădescu
Jalonată de localităţi ca Agnita, Alţâna, Hosman etc., Valea Hârtibaciului este o zonă etno-culturală e o importanţă deosebită în istoria Transilvaniei. Locuit preponderent de saşi, până în deceniile trecute, acest spaţiu cunoaşte în prezent o dezvoltare alambicată, neuniformă. Punctată de o serie de biserici fortificate, Valea Hârtibaciului a mai avut până în recent, ca punct de atracţie, o mocăniţă - tren care, din nefericire a fost desfiinţat, tras pe linie moartă. Momentan, la Agnita mai există patru vagoane de mocăniţă, expuse în aer liber.

Din perspectivă artistică, vagoanele pot oferi o ocazie rar întâlnită, anume, aceea de a transforma, pentru un timp anume, un spaţiu destinat transportului de persoane în spaţiu de meditaţie, de introspecţie. În acest sens, mi-am propus transformarea a două vagoane în mici galerii de artă, prin sunet şi elemente vizuale. Luate pe rând, vagoanele pot adăposti mai multe concepte: amintire, hrană, vis, moarte etc.
Fundamental, toate instalaţiile pe care le gândesc aici ţintesc o zonă a memoriei. Ele nu sunt frumoase sau urâteci, pentru mine, necesare. La fel, oscilaţia între hrană, moarte, poveste de vis - este o componentă esenţială a proiectului.
Vă aşteptăm cu drag,
Echipa TRANSILVANIAN BRUNCH